Γιατί πρέπει να συντηρείται ένας βόθρος;

Ένας βόθρος που συντηρείται σωστά θα εξυπηρετεί ένα σπίτι ικανοποιητικά για πολλά χρόνια σύμφωνα με την Εκκενώσεις Χανιά. Ωστόσο, χωρίς επαρκή φροντίδα και προσοχή, ακόμη και το καλύτερο σύστημα θα εμφανίσει  προβλήματα και θα αποκτήσει επαχθές κόστος η επισκευή του. Λόγω του τρόπου με τον οποίο ένας βόθρος χειρίζεται τα απόβλητα, χρειάζεται τακτική συντήρηση για να διατηρηθεί αποτελεσματικός.

Η συντήρηση του βόθρου συνεπάγεται την τακτική απομάκρυνση της συσσωρευμένης λάσπης από τον πυθμένα της δεξαμενής που μπορεί να προκαλέσει το φράξιμο του βόθρου. Οι βουλωμένοι βόθροι είναι δαπανηροί όσον αφορά στην επισκευή και την αντικατάσταση και η κακή συντήρηση είναι συχνά ο λόγος. Τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν εάν οι ιδιοκτήτες σπιτιού γνωρίζουν πώς λειτουργεί ο βόθρος.

Ένας από τους κύριους λόγους για τη συντήρηση ενός βόθρου είναι η αποφυγή δαπανηρών επισκευών, οπότε όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, θα πρέπει να λάβετε βοήθεια από μια επαγγελματική εταιρεία όπως η Εκκενώσεις Χανιά το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν μερικά ενδεικτικά σημάδια ότι ο βόθρος είναι βουλωμένος και πρέπει να εκκενωθεί.

Μυρωδιές από λύματα

Εάν εντοπίσετε δυσάρεστες μυρωδιές όπως ωμών αυγών ή λυμάτων που προέρχονται από τους σωλήνες ή το σύστημα εξαερισμού, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τη μυρωδιά του αερίου μεθανίου που διαρρέει από τον βόθρο. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ενός βουλωμένου βόθρου και χρειάζεται εκκένωση το συντομότερο δυνατόν.

Ένα άλλο σημάδι είναι μια άσχημη, συνεχής μυρωδιά. Όλοι οι τύποι νερού και απορριμμάτων απορρίπτονται στον βόθρο σας, από τα απορρίμματα τουαλέτας έως του νεροχύτη και αυτό θα δημιουργήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά εάν ο βόθρος σας ξεχειλίζει με νερό. Μια άσχημη μυρωδιά είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι ο βόθρος σας πρέπει να καθαριστεί και να αποφραχθεί.

Υγρά γύρω από τον βόθρο

Τα φυτά και τα ζιζάνια που αναπτύσσονται γύρω από τον βόθρο σας μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι είναι καιρός για μια υπηρεσία εκκένωσης βόθρου. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει διαρροή και εκπέμπεται υπερβολική υγρασία. Εάν παρατηρήσετε νερό που ξεχειλίζει στην αυλή σας γύρω από τον βόθρο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο βόθρος έχει βουλώσει Μπορεί να σημαίνει ότι οι σωλήνες είναι πολύ γεμάτοι ή ότι υπάρχουν διαρροές ή ζημιές.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το γκαζόν σας είναι εξαιρετικά υγιές γύρω από τον βόθρο. Αυτό σημαίνει ότι το νερό ξεχειλίζει σε αυτήν την περιοχή. Το γκαζόν πάνω από τον βόθρο σας πρέπει να εμφανίζεται το ίδιο με το γκαζόν σε όλη την αυλή σας.

Φραγμένες αποχετεύσεις

Έχετε εξαιρετικά αργές τουαλέτες; Βουλώνει συνεχώς η τουαλέτα σας; Εάν ναι, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι ο βόθρος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αποφράξετε την τουαλέτα, αλλά αν αυτό δεν λειτουργήσει, ίσως χρειαστείτε επαγγελματική υπηρεσία εκκένωσης βόθρων της Εκκενώσεις Χανιά. Εάν οι σωλήνες είναι ακόμα αργοί μετά την απόφραξη τους μπορεί να οφείλεται σε βουλωμένο βόθρο.

Συντήρηση του βόθρου

Παρόλο που συχνά θεωρούμε δεδομένο τον βόθρο μας, η συντήρηση του είναι απαραίτητο μέρος της φροντίδας του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Πρέπει να συντηρείτε και να αντλείτε τον βόθρο σας κάθε 2 – 3 χρόνια για να βεβαιωθείτε ότι ο βόθρος σας δεν κινδυνεύει να ξεχειλίσει, δεν προκαλεί αργή αποστράγγιση και άλλα προβλήματα. Παρακάτω, περιγράφουμε για εσάς τα κύρια βήματα που εμπλέκονται στη συντήρηση του βόθρου σας.

Η συντήρηση των βόθρων είναι ζωτικής σημασίας για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αποχέτευσης παραμένει υγιές και ότι ο βόθρος σας δεν ξεχειλίζει ή δεν λειτουργεί. Υπάρχουν μερικές βασικές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να διατηρήσετε τον βόθρο σε καλή κατάσταση και να αποτρέψετε τα φράγματα.

Όποτε υπάρχει διαρροή βρύσης, τουαλέτα, επισκευάστε αυτήν τη διαρροή γρήγορα, επειδή η περίσσεια νερού μπορεί να προκαλέσει αργή αποστράγγιση, ακόμη και να γεμίσει ο βόθρος σας. Μια διαρροή που δεν έχει διορθωθεί μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη πρόωρης εκκένωσης του βόθρου που διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν.

Μην ρίχνετε αντικείμενα στην τουαλέτα που δεν μπορεί να χειριστεί. Αυτό θα οδηγήσει και σε αποφράξεις και θα γεμίσει πρόωρα ο βόθρος σας με στερεά απόβλητα. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα μπορεί να γεμίσει ένας βόθρος όταν διάφορα αντικείμενα τον γεμίζουν καθημερινά. Ο βόθρος σας δεν μπορεί να χειριστεί λίπος, λάδι, κόκκους καφέ, μωρομάντηλα και άλλα στερεά αντικείμενα. Επίσης, είναι καλύτερο να ρίχνετε φαγητά στον νεροχύτη της κουζίνας, παρόλο που ακούγεται σαν καλή ιδέα, για να βεβαιωθείτε ότι τα στερεά δεν φράζουν τους σωλήνες και τελικά τον βόθρο.

Φροντίστε να προστατεύσετε τον βόθρο σας από τα νερά της βροχής που μπορούν να ξεχειλίσουν. Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και οι σωλήνες αποχέτευσης δεν βρίσκονται κοντά στη δεξαμενή που ρέει στον βόθρο σας. Είναι σημαντικό, κατά την εγκατάσταση του βόθρου σας, βεβαιωθείτε ότι ο βόθρος δεν βρίσκεται σε λόφο έτσι ώστε το νερό της βροχής να ρέει απευθείας εκεί. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον βόθρο σας σε επίπεδο έδαφος ή όπου το νερό της βροχής απομακρύνεται από τον βόθρο.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια βασική επιθεώρηση του βόθρου σας για να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι ο βόθρος σας δεν ξεχειλίζει και φροντίζετε να προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία κάθε τρία χρόνια για να ελέγχετε τον βόθρο σας. Κάθε τρία χρόνια είναι η κατάλληλη στιγμή για προγραμματισμό εκκένωσης, απομάκρυνσης στερεών αποβλήτων και πρόληψης βουλωμάτων.

Το επόμενο βήμα για την αποτελεσματική διαχείριση του βόθρου σας είναι να τον εκκενώσετε όταν είναι απαραίτητο. Η άντληση του βόθρου σας είναι σημαντική για να απαλλαγείτε από τα στερεά απόβλητα που πιθανώς έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε. Μπορείτε να εκκενώνετε το βόθρο σας κάθε τρία χρόνια πριν γεμίσει ή μπορείτε να περιμένετε μερικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι ο βόθρος έχει βουλώσει. Εάν είστε κάτοχος μιας επιχείρησης, ίσως θελήσετε να καθαρίσετε τον βόθρο σας νωρίτερα προτού διαταράξει την λειτουργία της επιχείρησής σας.

Εμπιστευτείτε τις Εκκενώσεις Χανιά

Έχοντας οποιοδήποτε από τα σημάδια που αναφέρθηκαν παραπάνω σημαίνει ότι πρέπει να καλέσετε αμέσως την Εκκενώσεις Χανιά για αξιολόγηση και να καθαρίσει τον βόθρο πριν συμβεί ένα μεγάλο χάος λόγω της υπερχείλισης του βόθρου. Παρόλο που μπορείτε να περιμένετε αυτά τα σημάδια για να προσλάβετε έναν τεχνικό να εκκενώσει τον βόθρο σας, είναι καλύτερο να προσλάβετε τους ειδικούς μας μία φορά κάθε τρία χρόνια για τακτική εκκένωση. Ένας μέσος βόθρος πρέπει να επιθεωρείται από μια εταιρεία όπως η  Εκκενώσεις Χανιά τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια και οι βόθροι πρέπει να εκκενώνονται κάθε 3 με 5 χρόνια.

Συστήματα με μηχανικά εξαρτήματα, αντλίες και ηλεκτρικούς διακόπτες πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών θα καλύπτει μηχανοκίνητα μέρη σε εναλλακτικά συστήματα. Κρατήστε αρχεία όλων των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν και σημειώστε τα επίπεδα απορριμμάτων, καθώς και τυχόν επισκευές που έγιναν για μελλοντική αναφορά. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε προβλήματα είναι να συντηρείτε τακτικά τον βόθρο σας.

Επομένως, δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να συντηρείτε τον βόθρο. Ανάλογα με το τι συμβαίνει με τον βόθρος, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε να μάθετε το κόστος εάν αυτή θα είναι μια προσιτή υπηρεσία. Η Εκκενώσεις Χανιά πάντα ενημερώνει τους πελάτες για το συνολικό κόστος πριν ξεκινήσει να δουλεύει.

Τούτου λεχθέντος, αν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα ακόλουθα, ίσως είναι καιρός να καλέσετε την Εκκενώσεις Χανιά . Με τις παραπάνω συμβουλές και την τακτική εκκένωση, μπορείτε να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές και άλλες ζημιές. Εάν βρίσκεστε στα Χανιά, βασιστείτε στην Εκκενώσεις Χανιά  για όλες τις οικιακές και εμπορικές σας ανάγκες υδραυλικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκκένωσης, της εγκατάστασης και των επισκευών βόθρων. Εάν έχετε έκτακτη ανάγκη εκκένωσης, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας 24 ώρες το 24ωρο για την ελαχιστοποίηση της ζημιάς.

Βρείτε περιοχές εξυπηρέτησης σε όλο τον νομό Χανίων:

Σχολιάστε

Shares
Call Now Button